Turėjau kalmarų, gerai kad Antakalnyje yra turgelyje žuvų krautuvėlė.
Išdarinėjau, nuvaliau.
Tūteles supjausčiau juostelėmis.
Suvėriau ant iešmelių kartu su čiuptuvėliais, pamarinavau citrinų sultyse su žalumynais, pasūdžiau.
Iškepiau keptuvėje.
Esu kepęs ir ant grotelių.
O taip pateikiau.
O kur tiksliau Antakalnyje tas turgelis su žuvim? Kai "Katino dienos" užsidarė, nežinau, kur geros žuvytės gauti.
AtsakytiPanaikintiNetoli Eglutes šalia stovėjimo aikštelės yra turgelis su žuvų parduotuve.
AtsakytiPanaikintiSuper patiekalas. Aš dažniausiai raudonojo vyno acte su medumi marinuoju, arba iš viso grynus iškepu, o po to citrinos sultimis pašlakstau ir su meile sukramsnojame.
AtsakytiPanaikintiĮ turgelį reiks užsukti. O ten ne tik žuvis parduodama? Krevetės, austrės?
Iš jūros gėrybių tik kalmarai būna, bet užtat žviežios menkės ir plekšnės visada turi. O ir skumbrę dažnai perku.
AtsakytiPanaikintiŠviežią? Nešaldytą? Čia aš apie skumbrę:)
AtsakytiPanaikintiSkumbrė deja šaldyta. Nėra Lietuvoje nešaldytos, bet kokybė nebloga esu marinavęs kepęs ant grotelių, orkaitėje įvaoriais būdais. Kada nors nofotkinsiu įdėsiu.
Panaikintiaciu uz puiku recepta !
AtsakytiPanaikinti