Vilniaus dienų mugėje pirkau kanapių sėklų. Kilo idėja kaip jas panaudoti. Taigi supjausčiau bulves skiltelėmis ir pašoviau į orkaitę.
Sausoje keptuvėje paspraginau kanapių sėklas, saulėgrąžų branduolius kmynus ir jūros druską.
Sumaišiau su smulkintu DŽIUGO sūriu.
Iškepusias bulves išėmiau iš orkaitės pridėjau sviesto.
Pabarsčiau paruoštu spragėsių ir sūrio mišiniu.
Įdėjau į orkaitę, kelioms minutėms grilio režime. kol sūris išsilydis.
Gali būti ir užkandis ir garnyras.
Niekada nepamiršiu, kai Žemaitijoje, vestuvių antroje dienoje pusryčiams atnešė virtų bulvių su kanapyne....negaliu papasakoti recepto, nes neatsimenu, bet rodos buvo pakepintos trintos kanapių sėklos su aštriais prieskoniais: druska, pipirai, česnakai ar dar kažkas. Niekada nepamiršiu:)
AtsakytiPanaikintiAš irgi tą valgiau, būtent tai mane ir įkvėpė šitam receptui.
AtsakytiPanaikintiaciu!
AtsakytiPanaikintiLabai idomus ir skanus receptas, butinai isbandysime. :)
AtsakytiPanaikinti