Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. rugsėjo 15 d., ketvirtadienis

Menkės kukuliai su daržovių garnyru baltame padaže

Imu menkę...
.... išpjaunu file.
Galvą, kaulus, salierą, morkas, svogūną, lauro lapus, pipirus, druską dedu į puodą ir verdu sultinį .

Į elektrinį smulkintuvą sudedu menkės file, baziliką, krapus....
.... susmulkinu, įdedu svogūną, vėl susmulkinu...
...pridedu varškės, kiaušinio trynį...
 ...išmaišau, iš gautos masės suformuoju kukulius...

...iš aliuminio padėkliuko pradūręs skyles ir stiklinio indo pasigaminu improvizuotą garpuodį .. 

...įpilu vandens ir verdu garuose apie 40 minučių ant silpnos ugnies.
Padažui perkošiu sultinį...
...pakepinu miltus svieste...
...pastoviai maišant, įpilu grietinėlės, žuvies sultinio, įdedu druskos, muškato riešuto...
...sudedu kiaušinio trynį,smulkintus krapus, dar maišant pakaitinu apie 3 minutes ant silpnos ugnies neleidžiant užvirti .
Garnyrui svieste pakepinu špinatus...
...apverdu morkas ir žiedinius kopūstus...

...žiedinius kopūstus sutrinu rankine trintuve, pridedu šiek tiek baziliko...
...morkas pakepinu ant sviesto...
...kukulius išimu iš puodo...
..sudedu į lėkštę kartu su garnyru, užpilu padažą.
Skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą