Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

Paelja su kalmarais ir krevetėmis

Imam šaldytą kalmarų file...
....neatšildę supjaustom šiaudeliais.
 Keptuvėje įkaitiname aliejų....
....sudedame kalmarus ir šaldytas krevetes (neatšildę).
Pakepiname 2-3 minutes, laikinai išimame iš keptuvės kartu su su išsiskyrusiu skysčiu. Perdedame į kitą indą.
 Imam morką, svogūną, papriką. Morką sutarkuojam....
...papriką supjaustom šiaudeliais.....

....svogūną susmulkiname elektriniu smulkintuvu kartu su prieskoninėmis žolelėmis. Viską sumaišome......
....ir pakepiname įkaitintame aliejuje kol svogūnai įgaus  aukso spalvą....
Supilame aštrią pomidorų tyrę ...

... sudedam ryžius.
Sumažinam ugnį,uždengiam dangčiu, troškiname kol suminkštės ryžiai.
Išgliaudome žirnelius, paimame austrių padažą ...
...sudedame žirnelius, du šaukštus austrių padažo, kalmarus ir krevetes savo sultyse, pasūdom pagal skonį.  Viską troškinam dar apie 5 minutes.
Kol troškimas susipjaustom prieskonines žoleles ir citriną.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą