Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis

Pusryčių variacijos pomidorų salotų tema

Tą rytą pusryčiams turėjau du pomidorus ir daug kitų produktų,
Pasiruošiau jogurtinį užpilą. Paėmiau svogūną , petražoles, krapus...
....sudėjau į elektrinį smulkintuvą, sukapojau.

Išspaudžiau žalią citriną....
... užpiliau natūraliu jogurtu ir žalios citrinos sultimis.
Išsikepiau kiaušinį su kumpiu....
Paskrudinau skrebutį.

Kiaušinį uždėjau ant skrebučio, padažą užpyliau ant supjaustytų pomidorų. Maistingi skanūs pusryčiai.

Grybų sriuba

Valandą pasivaikščiojęs Antakalnio miškais, grįžau sulytas, bet su grobiu. Tiesa daugumoje ūmėdės, viena kita voveraitė,du kazlėkai. Sriubai tiks.
Sultiniui turėjau jautienos kaulų.
Apkepinau juos,svogūną ir morką puode, užpyliau vandeniu.....
... užvirus nugraibiau putas......

....sudėjau druską, juoduosius ir kvapniuosius pipirus, laurų lapus, petražoles, krapus ir palikau virti ant silpnos ugnies porą valandų.
Nuvalytus, nuplautus  grybus sudėjau į puodą užvirinau.
Nupyliau vandenį, užpyliau sultiniu, sudėjau kubeliais pjaustytas bulves. Likusi sultinį pasilikau kitam kartui.


Pakepiname, su šaukštu miltų, elektrine pjaustykle sukapotus svogūnus, sutarkuotas morkas.....


....sudedam į sriubą.
Iš sultinio išimame kaulus.....
Nupjaustome mėsą, smulkiai supjaustome....
...ir sudedame į sriubą.
Pateikiame su gabalėliu žolelių sviesto. Skanaus.


2011 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

Jautienos antrekotas su garnyru

Išverdam bulves, apverdam šparagine pupeles.
Jautienos antrekotą truputį paminkštiname kočėlu.

Keptuvėje įkaitiname aliejų, įdedame česnako skiltelę, rozmarino šakelę.
Apkepiname mėsą, maždaug po 5 min. iš abiejų pusių. Pabarstome druska ir šviežiai maltais pipirais.
Įsipilame šlakelį brendžio.
Užpilame ant kepsnio ir uždegame.
Mėsą išimame. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto.
Svieste pakepinamame bulves ir šparagines pupeles.
Viską sudedame į lėkštę. Palaistome keptuvėje likusiu skysčiu. Ant kepsnio uždedame gabalėlį žolelių sviesto.


Skanaus. 



Margi pusryčiai

Tiems pusryčiams turėjau::
Vieną raudoną pomidorą..
Vieną geltoną pomidorą..
Salierų stiebų su lapeliais..
Raudoną svogūną.
Alyvuogių aliejaus.
Balzaminio acto .
Druskos, pipirų.
Daržoves smulkiai supjausčiau, užpyliau balzaminiu actu alyvuogių aliejumi .Lengvai pasūdžiau išmaišiau.Išėjo skanios ir sveikos salotos.
Dar turėjau.:
Du kiaušinius.
Bryzą rūkytų lašinių.
Riekelę sūdytos nugarinės .
Kūteliais supjausčiau lašinius ir šoninę pakepinau iki geltonumo.Įmušiau du kiaušinius .Išsikepiau  maišytą riebią kiaušinienę. Pabarsčiau kapotais salierų lapeliais.  Skanu, bet gal nesveika.  :) .

Riekę juodos duonos sutepiau žolelių sviestu.
Išėjo taip. Gražiai marga ir skanu



Žolelių sviestas

Imam pusę pakelio sviesto.
Saliero lapus,petražoles, krapus, baziliką susmulkinam elektriniu smulkintuvu.
Šaukštu ištrinam su sviestu iki vientisos masės.
Suvyniojam į maistinę plėvelę, dedam į šaldytuvą.
Tinka naudoti padažams, skanu tept ant duonos ir valgyt.... Skanaus.

Rožinis omletas

Į staklinę įmušam du kiaušinius.
Įdedam šaukštą miltų.
Imam natūralų jogurtą bei aštrią pomidorų tyrę...
...įdedam po šaukštą.
Suplakam.
I keptuvę įpilam truputį aliejaus , jam įkaitus supilame gautą masę.
Kepam ant silpnos ugnies.Pabarstom prieskoninėmis žolelėmis.

Skanaus.



 

Paelja su kalmarais ir krevetėmis

Imam šaldytą kalmarų file...
....neatšildę supjaustom šiaudeliais.
 Keptuvėje įkaitiname aliejų....
....sudedame kalmarus ir šaldytas krevetes (neatšildę).
Pakepiname 2-3 minutes, laikinai išimame iš keptuvės kartu su su išsiskyrusiu skysčiu. Perdedame į kitą indą.
 Imam morką, svogūną, papriką. Morką sutarkuojam....
...papriką supjaustom šiaudeliais.....

....svogūną susmulkiname elektriniu smulkintuvu kartu su prieskoninėmis žolelėmis. Viską sumaišome......
....ir pakepiname įkaitintame aliejuje kol svogūnai įgaus  aukso spalvą....
Supilame aštrią pomidorų tyrę ...

... sudedam ryžius.
Sumažinam ugnį,uždengiam dangčiu, troškiname kol suminkštės ryžiai.
Išgliaudome žirnelius, paimame austrių padažą ...
...sudedame žirnelius, du šaukštus austrių padažo, kalmarus ir krevetes savo sultyse, pasūdom pagal skonį.  Viską troškinam dar apie 5 minutes.
Kol troškimas susipjaustom prieskonines žoleles ir citriną.

Skanaus.